Hoe je leven te leven

Burnout re-integratie

Bij een burn-out re- integratie is er sprake van vermoeidheid en frustratie over het huidige niveau van functioneren. De persoon raakt langzamerhand uitgeput en emotioneel en lichamelijk uitgeput. Er kunnen veel klachten worden opgemerkt. Hier volgen enkele van de incidentele gedachten en gevoelens die ervaren kunnen worden.

Tijd met oude vrienden en familie is vergeten

Je geest mist richting

Geheugenverlies

Vergane sociale activiteiten

Niet langer geïnteresseerd in iets in het bijzonder

Niet langer uitgedaagd

Desinteresse in uitstellende activiteiten

Moeilijk slapen en problemen met de slaap

Moe

Geheugenproblemen

Verlies van enthousiasme

Je voelt je buitengesloten

Sociaal isolement

Minder energie

Algeheel gevoel dat het leven gewoon niet waard is geleefd te worden.

Hoewel burnout je lichaam kan overbelasten, heeft het niet de neiging je op te dringen bij andere activiteiten. Het maakt dingen niet kapot, maar het kan ze wel beïnvloeden. Het effect van burnout duurt nog lang nadat iemand het stadium van burnout heeft doorlopen.

Vermijd het nemen van dingen zonder toestemming of in de hoogste versnelling.

Vermijd schuldgevoelens. Je kunt je schuldig voelen over je gebrek aan creativiteit, het gebrek aan passie van anderen voor je ideeën, en je eigen zelftwijfel.

Maak serieus werk van uw dagelijkse en wekelijkse agenda. Hoe chagrijniger en prikkelbaarder, hoe minder energie je hebt. Als u overwerkt bent, en een plan hebt, zult u zich minder schuldig voelen. Ontwikkel een routine waar u op kunt vertrouwen. Dit zal je meer hoop geven en minder gevoelens van mislukking.

Zorg dat je een organisatiesysteem hebt, en dat je het volgt. Hoe georganiseerder en efficiënter het systeem… hoe minder tijd je verspilt. Dit zal je in staat stellen je zelfgemaakte doel te bereiken

Ontwikkel oplossingen voor problemen; laat problemen niet onopgelost.

Vermijd mensen en plaatsen die geen goed gevoel geven. Hetzelfde geldt voor dingen die bijdragen aan je stress. Kies voor mensen en plaatsen die inspireren, aanmoedigen en motiveren.

Laat je niet gevangen houden door wat er in je leven is gebeurd, totdat je een plan hebt ontwikkeld en bent begonnen vooruit te komen.

Stel vast wat uw waarden, passies en herinneringen zijn. Misschien voelt u zich niet levend zonder deze dingen waarvan u geniet. Blijf trouw aan uw waarden; Het is belangrijk om hoge normen te stellen en te handhaven. Dit houdt je gefocust en geeft je meer vooruitgang in je leven. Onthoud alle dingen waar je dankbaar voor moet zijn.

Als u de top vijf of top tien dingen uit deze lijst hebt bereikt, bent u echt op de goede weg om uw leven ten volle te beginnen leven. Met inzet gericht op de factoren waar u enthousiast over bent, zullen uw kansen op een lang en vruchtbaar leven stijgen!

Lees meer:

Loopbaancoach Amsterdam

Related Post