Waxen Rotterdam – Een alternatieve cultuur in Rotterdam

Waxen Rotterdam

Rotterdam is een van de meest multiculturele steden ter wereld. Met zoveel verschillende etnische en culturele groepen is het ook een interessante smeltkroes. Hoewel er verschillende rivaliteiten zijn tussen deze groepen, is het vooral een plek waar iedereen zich thuis kan voelen. Het is dan ook geen wonder dat de stad meer dan eens door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot "Meest leefbare stad van Europa". Rotterdam heeft zelfs de status van UNESCO Werelderfgoed gekregen vanwege de unieke verscheidenheid aan bouwstijlen. De architectuur van de stad is in bijna elke straat terug te vinden – van grachtenpanden tot grote appartementencomplexen en industriële gebouwen. Deze gebouwen zijn ook zeer divers, sommige dateren uit de 16e eeuw en andere worden vandaag de dag nog steeds gebouwd! Er zijn verschillende soorten architectuur die Rotterdam uniek maken vanwege zijn lange geschiedenis als havenstad. Als we denken aan kapsalons of waxen in Rotterdam, denken we waarschijnlijk alleen aan zaken als SPA & Wellness of Bumble Bee Waxing Salon. Er zijn echter tientallen andere alternatieve cultuurbedrijven actief in Rotterdam, waaronder holistische klinieken, fitnesscentra, schoonheidsstudio's en nog veel meer!

Waar kun je waxen in Rotterdam?

Net als in andere landen kun je in Rotterdam harsen bij privé salons of bij schoonheidssalons die waxdiensten aanbieden. Deze gids zal zich echter voornamelijk richten op waxen in privé salons. Er zijn veel verschillende ketens van waxsalons in Rotterdam. Mooi Woningen en Beauty at Home zijn twee ketens die je waarschijnlijk wel herkent. Andere ketens zijn Vitória's Avenue, We Wax, Waxaholics en Next Door. Het Cosmopolitan Multicultural Center en het Cosmo City Center zijn twee grote winkelcentra met tal van waxsalons.

Welke diensten vind je in een waxsalon?

Waxen is een relatief eenvoudig proces waarbij haar van je lichaam wordt verwijderd met behulp van een waxapparaat. Er zijn verschillende soorten waxen, elk met een ander ontharingseffect. De populairste soorten waxen zijn strip waxen en volledige been waxen.

Strip waxen is een snelle methode van ontharen waarbij een strook wax uit de machine wordt getrokken en op uw huid wordt aangebracht. Als de strook te warm en plakkerig wordt, kunt u hem eraf trekken en vervangen door een andere strook. Dit is een goede methode om bepaalde gebieden te ontharen, zoals je benen of bikinilijn, maar niet andere gebieden, zoals je armen.

Bij het harsen van uw benen brengt u een strook hars rond uw schenen aan en verwijdert u vervolgens de resterende hars. Dit is een ideale methode voor het verwijderen van haar uit uw benen en voeten, en ook voor het vormgeven van uw voeten met eelt.

Waxen bij een alternatieve cultuurwinkel in Rotterdam

Er zijn veel alternatieve cultuurwinkels in Rotterdam die waxen aanbieden. Een van die winkels is de Blauwe Kamer, een gezondheidswinkel waar je ook schoonheidsbehandelingen kunt krijgen. Natuurlijke Kunst is ook een leuke plek om te bezoeken als je op zoek bent naar alternatieve haarverzorgingsproducten.

Een andere optie is om een salon te bezoeken die gespecialiseerd is in het harsen van uw lichaam. Dit is een goed idee als u naar een salon wilt gaan die een verscheidenheid aan waxmogelijkheden biedt. Je kunt ook op zoek gaan naar een salon die op zaterdag waxdiensten aanbiedt, want dat is een van de populairste dagen om te waxen.

En als geen van deze opties werkt, kun je altijd proberen de receptioniste van je hotel of een vriend om een aanbeveling te vragen. Veel Rotterdammers waxen immers het liefst in hotels of bij vrienden thuis!

Related Post