Zorgen voor een zieke

Verpleegkundige Breda

De rol van verpleging is soms niet alleen lichamelijk, maar ook psychologisch. In veel gevallen zal de persoon die wordt verzorgd meer gehecht raken aan de verzorger. Dit is het geval bij adoptie, of bij bejaarde ouders die voor hun kinderen moeten zorgen, maar niet omdat ze dat willen, maar omdat hun lichaam dat eist. In deze gevallen is het veel gemakkelijker om gehecht te raken dan om geadopteerd te worden.

Verpleging is niet alleen een lichamelijke rol, maar ook een sociale en emotionele. In sommige gevallen is de verpleegster zowel de verzorger als de geadopteerde ouder. Er kunnen transplantatieorganen nodig zijn, en een verpleegster kan het best bewaarde geheim in de hele keten zijn. Het is ook de verpleegster die de hoop op een gezonde transplantatie in het leven van de verzorgde patiënt brengt, en er trots op kan zijn dat zij een glimlach op zijn of haar gezicht heeft teruggebracht.

Soms echter staat de verpleegkundige niet in het middelpunt van de zorg, en dit wordt duidelijk wanneer de zorgverlener, verzorger of grootouder zijn of haar kind bezoekt. Het gezicht van de patiënt wordt zachter, en soms rollen er tranen over het gezicht van de verzorger. Het is de hoop van sommige werkplekken dat wanneer iemand geen moeite doet om op bezoek te komen, dat de patiënt gewoon het gezicht zal zien, en deze hoop bouwt zich een beetje op. Hoewel sommigen dit misschien moeilijk te geloven vinden, kunnen mensen humeurig zijn, vooral wanneer ze zorgen voor een dierbare die ziek is.

Bouwobligaties

Om een goede verpleegster te zijn moet je zo veel mogelijk uren trainen, en er zijn ook andere praktijken. Je moet omgaan met verschillende patiënten, leeftijden, geslachten, ziektes, antistoffen en morele oordelen, en er zijn nog andere dingen om over na te denken. Dit maakt je een onvolledig persoon als je probeert al deze dingen te leren. Je moet een rustige houding hebben, en je moet oppassen dat je de andere patiënten nooit kleineert, want dan maak je er misschien zelf een.

U zult zich ook op deze situaties moeten voorbereiden, en het helpt om een idee te hebben van hoe u zult reageren als ze zich voordoen. Als u met een pasgeborene bent, of als er een gevecht is dat uzelf of anderen schade zou kunnen berokkenen, zult u zo kalm mogelijk willen zijn. Als iemand in kritieke toestand verkeert, zult u niet in staat zijn hem/haar te redden. Natuurlijk zijn er situaties die niet kunnen worden gered, maar u kunt wel invloed uitoefenen op de uitkomst.

De emoties lopen hoog op wanneer iemand die voor een ziek familielid, of een geliefde zorgt, naar het ziekenhuis gaat. Proberen professioneel te zijn kan uw eigen familie geen kwaad doen, maar uw emoties kunnen een grote rol spelen in uw zorg. Wie wil er niet bij zijn als de tijd komt dat de zieke overlijdt? U zult ingepakt zijn, en uren klaar staan als u het bent!

Zorgen voor een zieke kan vermoeiend zijn, maar het is het waard. Als je nog nooit voor iemand hebt moeten zorgen die het niet zo goed met je voorheeft, dan staat je een avontuur te wachten. Blijf sterk, en misschien word je wel eens een vriend of twee, of zelfs een familielid. Wie weet? Uiteindelijk zul je een leven of twee redden, en dat komt wel goed. Je zult er nooit spijt van krijgen.

Lees meer:

Life coach Breda

Related Post